Arbata ir maistas

Dėl savo gryno ir gaivaus skonio arba dera prie maisto labiau nei bet koks kitas gėrimas. Be to, tai taip pat įdomus ir įvairiapusis ingredientas maisto gamyboje. Mėgaukitės.

Klafuti su arbatoje išmirkytomis džiovintomis slyvomis

Klafuti su arbatoje išmirkytomis džiovintomis slyvomis

Kaip tradicinio prancūziško deserto variaciją naudojame arbatoje mirkytas džiovintas slyvas. Gelsvarudes, šiek suminkštėjusias jas patiekiame šiltas, pabarstytas milteliniu cukrumi.

Ko jums reikia
250 g / 9 unc. džiovintų slyvų, be kauliukų
500 ml / 18 unc. stiprios juodosios arbatos
100 g / 3 ½ unc. paprastų miltų
85 g / 3 unc. miltelinio cukraus
6 kiaušinių, šiek tiek suplaktų
1 arb. škšt. vanilės ekstrakto
300 ml / 10 ¼ unc. natūralaus riebumo pieno
300 ml / 10 ¼ unc. grietinėlės
1 škšt. sviesto
Baltojo miltelinio cukraus pabarstyti (nebūtina)

Gaminame:

 

1. Pamerkite džiovintas slyvas į arbatą aštuonioms valandoms. Išgriebkite jas ir atidėkite.
2. Kai būsite pasirengę gaminti klafutį, įkaitinkite orkaitę iki 190 oC / 375 F / Gas 5.
3. Į didelį maišymo indą suberkite miltus ir cukrų, tada supilkite šiek tiek paplaktus kiaušinius.
4. Dalimis pilkite pieną, grietinėlę ir vanilę, kad maišoma masė būtų vientisa.
5. Pakaitinkite kepimo indą arba skardelę (mažiausiai 20 cm skersmens), įmeskite gabalėlį sviesto, juo ištepkite visą indą.
6. Supilkite tešlą į indą, ant viršaus sudėkite arbatoje mirkytas džiovintas slyvas. Kepkite 30–35 minutes, kol pudingo viršus viduryje sukietės, o pakraščiai pakils ir taps rusvi. Palikite atvėsti 15–20 minučių, kad pudingo vidurys įdubtų.
7. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

4–6 porcijos
Ruošimo laikas: 25–30 minučių.
Kepimo laikas: 35 minutės.

Klafuti su arbatoje išmirkytomis džiovintomis slyvomis



Rabarbarų ir imbiero uogelė su gabaliukais

Rabarbarų ir imbiero uogelė su gabaliukais

Lengvas ir vasariškas desertas, kuriame derinami puikaus skonio rabarbarai ir saldus vanilinis kremas. Paragaukite tai su žaliąja arbata ir leiskite burnoje ištirpti rabarbarų skoniui.

Ko jums reikia
4 lazdelių rabarbarų, nuplautų, nuskustų ir supjaustytų į kubelius
3 rutuliukų imbiero sirupe, smulkinto, ir 3 škšt. sirupo
225 ml (8 unc.) grietinėlės
1 vanilės lazdelės, iškleistos, turi būti išimtos sėklos
1 arb. škšt. kukurūzų miltų
1 škšt. cukraus pudros
3 kiaušinio trynių

Kaip gaminti:

  1. Rabarbarus dėkite į padažų puodą su imbieru ir sirupu. Pridenkite puodą ir ant nestiprios ugnies virkite 15–20 minučių, kol rabarbarai suminkštės, tačiau nesukris.
  2. Saldžiam kremui paimkite nedidelį puodelį ir iki virimo pakaitinkite grietinėlę su vanilės sėklomis bei lazdele, tada užsukite ugnį.
  3. Sumaišykite kukurūzų miltus ir kiaušinių trynius, kol bus vientisa masė, supilkite ją į karštą grietinėlę į kiaušinių trynių mišinį puode. Uždekite ugnį ir virkite ant mažos ugnies dažnai maišydami, kol masė bus tiršta. Iškart supilkite į dubenį, kad atvėstų.
  4. Ketvirtį rabarbarų pasilikite papuošti, o kitus sumaišykite. Sumaišykite pusę masės su kremu, tada į keturias lėkštes ratu dėkite šaukštu sluoksniais kremo mišinį ir pasiliktus rabarbarus, kad sukurtumėte žaismingą rabarbarų ir kremo sūkurį. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite su viršuje uždėtais rabarbarais kaip papuošimais.


4 porcijos
Paruošimo laikas: 20-30 minučių
Kepimo laikas: 35-45 minučių
Vėsinimo laikas: 1–2 val
Rabarbarų ir imbiero uogelė su gabaliukais



Milijonieriaus saldumynai iš trapios tešlos

Milijonieriaus saldumynai iš trapios tešlos

Dieta gali palaukti. Šie saldumynai gaminami iš trapios tešlos, karameles ir šokolado sluoksniu – jie tiesiog skanus su vaisiais ir žolelemis, pvz.: pipirmetemis.

Ko jums reikia
175 g / 6 unc. sviesto, kambario temperaturos
75 g / 3 unc. cukraus pudros
200 g / 7 unc. paprastu miltu
25 g / 1 unc. smulkaus rudojo cukraus
450 g / 1 svar. skardine (arba butelio) kondensuoto pieno
200 g / 7 unc. pieno arba juodojo šokolado, sulaužyto i gabaliukus

Kaip gaminti:
  1. Pakaitinkite orkaite iki 160 C / 310 F / Gas 2 1/2, tada sutepkite ir idekite 28x18 cm (11x7 col.) kepimo skardele.
  2. I maišymo dubeni dekite 150 g / 5 ½ unc. sviesto ir cukraus pudros, sumaišykite, kol bus vientisa mase. Gerai sumaišykite miltus.
  3. Tešla pilkite i skardele ir vienodai paskirstykite, tada kepkite 30–35 minutes, arba iki tol, kol prades ruduoti kraštai. Išimkite iš orkaites ir atvesinkite skardeleje.
  4. Kad aplietumete karamele, likusi sviesta, rudaji cukru ir kondensuota piena supilkite i nedideli puoda ir kaitinkite ant nestiprios ugnies, maišykite, kol prades kilti burbuliukai. Pavirkite pora minuciu, maišykite, kol mase bus tiršta, tada leiskite atvesti minute arba dvi, ir tik tada pilkite ant keptos tešlos. Leiskite atvesti.
  5. Galiausiai ištirpinkite šokolada dubenyje ant karšto vandens arba mikrobangu krosneleje, tada tolygiai paskirstykite ant karameles. Leiskite šokoladui susigerti ir pyragelius supjaustykite kvadratais.


Susipjaustys i 10–12 gabaleliu
Paruošimo laikas: 20–25 minutes
Kepimo laikas: 35-45 minutes
Milijonieriaus saldumynai iš trapios tešlos



Avižų ir razinų sausainiai

Avižų ir razinų sausainiai

Šie traškus avižiniai sausainiai pagardinti razinomis, kurios jiems prideda puikaus skonio kramtant. Ir jos negali buti gardesnio skonio, kaip išmirkytos klasikineje „Tetley“ arbatoje.

Ko jums reikia
225 g / 8 unc. sviesto
350 g / 12 unc. smulkaus rudojo cukraus
55 g / 2 unc. cukraus pudros
3 arb. škšt. vaniles ekstrakto
2 kaišiniai
300 g / 10 ½ unc. paprastu miltu
2 arb. škšt. be kaupo bikarbonado sodos
1 arb. škšt. cinamono
200 g / 7 unc. valcuotu avižu
200 g / 7 unc. razinu

Kaip gaminti:
  1. Pakaitinkite orkaite iki 160 C / 310 F / Gas 2 1/2.
  2. Sumaišykite sviesta su smulkiu cukrumi ir vaniles ekstraktu, kol mase bus puri ir lengva.
  3. Imuškite kiaušinius po viena, tada iberkite miltu, sodos ir cinamono, tada kartu viska sumaišykite.
  4. Galiausiai imaišykite avižas ir razinas.
  5. Ant ištepto kepimo popieriaus dekite šaukštu pakabinta tešla, sausainius kepkite 12–14 minutes arba iki tol, kol paruduos ju krašteliai. Išimkite iš orkaites, prieš tiekdami ant stalo, atvesinkite ant skyleto padekliuko.


Išeina 20–25 sausainiai
Paruošimo laikas: 20 minuciu
Kepimo laikas: 12-14 minuciu
Avižų ir razinų sausainiai



Melionas su Parmos kumpiu

Melionas su Parmos kumpiu

Klasikinis vasaros skoniu derinys – dar gardesnis, kai pateikiamas su šviežiai pagaminta žaliaja arbata.

Ko jums reikia
1 prinokes Canteloupe melionas, supjaustyti i 6 riekeles
6 dideles Parmos kumpio riekes
Šviežios vakarutes lapeliai, prieskoniai

Kaip gaminti:
  1. Išdeliokite meliono riekes ir Parmos kumpi i lekštes. Pagardinkite vakarutes lapeliais ir patiekite.



6 porcijos
Paruošimo laikas: 5 minutes
Melionas su Parmos kumpiu



Ramunėlių ir šeivamedžio šermetas

Ramunėlių ir šeivamedžio šermetas

Langvas, gaivinantis subtilaus šerbetas čia patiekiamas kaip desertas su obuolių piure ir plakta grietinėle. Šerbetui pasirinkome ramunėlių arbatą su šeivamedžiais.

Ko jums reikia
150g/5 1 / 2 unc. rudojo cukraus pudros
360 ml / 12 unc. šeivamedžio gaivinančio gėrimo
150 ml / 5 unc. stiprios ramunėlių arbatos

Patiekiant ant stalo
Obuolių piure
Plakta grietinelė

Kaip gaminti:
  1. Norėdami pagaminti šerbetą ištirpinkite cukrų 200 ml / 7 unc. vandens kaitindami vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje. Kad sirupas sutirštėtų, padidinkite temperatūrą ir leiskite 5 minutes virti. Įpilkite šeivamedžių gaivinančio gėrimo ir ramunėlių arbatos, o tada nukelkite keptuvę nuo kaitlentės ir leiskite gėrimui atvėsti.
  2. Jei turite formeles ledams, supilkite sirupą ir sukite apie 20 minučių arba kol nusistovės. Perpilkite į žemą indą, tinkamą laikyti šaldytuve, ir iki patiekimo laikykite šaltai. Jei formelių ledams neturite, supilkite sirupą į žemą indą, tinkamą užšaldyti, ir šaldykite, kol masė taps puri. Išimkite iš šaldikio ir plakite, kol ledo kristalai subyrės, tada vėl šaldykite, kol masė taps puri. Dar kartą suplakite ir laikykite šaldiklyje iki pateikimo.
  3. Prieš patiekdami perdėkite į šaldytuvą 10-15 minučių, kad masė šiek tiek suminkštėtų.
  4. Pateikite desertinėse lėkštelėse su obuolienės šaukšteliu ir plakta grietinėle apačioje.


4–6 porcijos
Paruošimo laikas: 20 minučių
Šaldymo laikas: per nakti
Ramunėlių ir šeivamedžio šermetas



Tradicinė žuvis ir traškučiai

Tradicinė žuvis ir traškučiai

Traški, tešloje kepta žuvis, stambiais griežinėliais supjaustytos bulvės – visa tai užgeriama garuojančia ką tik užplikyta „Tetley“ arbata. Puiku.

Ko jums reikia
4 „Maris Piper“ arba „King Edward“ bulviu, nuluptu ir supjaustytu griežineliais
115 g / 4 unc. savaime iškylančių miltų, dar šiek tiek pabarstyti
1/2 arb. škšt. druskos
150–175 ml (5–6 unc.) vėsaus gazuoto vandens
4 x 175–225 g (6–8 unc.) menkės, juodalopės menkės arba bet kokios baltos žuvies
Daržovių aliejaus kepti
Druskos irk šviežiai maltų pipirų

Patiekiant ant stalo
Trintų žirnių su citrinos skiltelėmis

Kaip gaminti:
  1. Pamerkite bulvių griežinėlius į šaltą vandenį 25–30 minučių, tada kruopščiai nusausinkite juos rankšluosčiu.
  2. Tešlai apvolioti įpilkite miltų į didelį maišymo indą ir sumaišykite su druska. Rankiniu plaktuvu plakite miltus ir po truputį pilkite vandenį, kad pasidarytų tinkama kepimo tešla.
  3. Jei turite, kepkite giliame inde, kad būtų saugiau. Jei neturite, naudokite gilesnę bulvių keptuvę arba padažų gaminimo keptuvę, įpilkite vieną trečiąją jos tūrio aliejaus. Jei turite kepimo termometrą, dabar įkiškite į aliejų. Aliejus turi pasiekti 190 C / 375 F, tik tada į jį dėkite bulvių griežinėlius. Galite patikrinti temperatūrą duonos gabalėliu, jei jis per 1 minutę iškepa, aliejus parengtas kepti ir bulves.
  4. Saugiausias būdas nuleisti bulves į aliejų – naudoti specialiai tam skirtą tinklinį indą. Galite tai daryti ir su kiaurasamčiu. Kepkite bulves 4–5 minutes.
  5. Iš naujo pakaitinkite aliejų iki 195 C / 390 F ir tada kepkite bulves dar 1–2 minutes, stebėkite jas ir išimkite, kai jos bus šviesiai rudos. Iškeptas bulves sudėkite į indą, išklotą popieriumi, palaikykite jas šiltas, kol iškeps žuvis.
  6. Apibarstykite žuvį miltais, kad prie jos geriau kibtų, pamerkite kiekvieną gabalėlį į tešlą ir švelniai panardinkite į karštą aliejų. Kepkite 5–8 minutes priklausomai nuo žuvies storumo, kol žuvis taps traški ir šviesiai rudos spalvos. Išimkite ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus. Kartokite, kol iškepsite visą žuvį.
  7. Pagardinkite bulves ir išdėliokite į keturias atskiras lėkštes. Prie bulvių dėkite žuvį ir patiekite su trintais žirniais bei citrinų griežinėliais.


4 porcijos
Paruošimo laikas: 1 val.+
Kepimo laikas: 20-30 minučių
Tradicinė žuvis ir traškučiai



Paprasti vegetariški sušiai

Paprasti vegetariški sušiai

Šie maži sušiu ritineliai gaminami su ryžiais, ivyniojamais i „nori“ juros dumbliu lapa. Su jais gerkite žaliaja arbata, nes ji puikiai dera su naturaliais sušio ingredientais. Japonijoje žalioji arbata dažniausiai pateikiama maisto pabaigoje.

Ko jums reikia

Ryžiams:
400 ml suši ryžiu
3 škšt. japoniško ryžiu acto
2 1/2 škšt. cukraus pudros
2 arb. škšt. druskos

Idarui:
15 cm agurko
1 morka, nuskusta ir supjaustyta lazdelemis
1/2 avokada, nuskusta ir supjaustyta lazdelemis
3 lapu „nori“ juros dumbliu
wasabi pastos arba milteliu del skonio

Formuoti:
250 ml / 9 unc. vandens
4 škšt. japoniško ryžiu acto
Sušiu formavimo kilimelio
Tvirtinimo juosteles

Pateikti:
Marinuotas imbieras
„Extra wasabi“ pasta
Japoniškas soju padažas

Kaip gaminti:
  1. Ryžius dekite i dideli inda ir švariai išplaukite, pakeiskite vandeni kelis kartus, kol vanduo nuo ryžiu bus švarus.
  2. Ryžius ištraukite iš vandens ir dekite i padažu inda 475 ml / 16 unc. vandens. Uždenkite dangciu ir leiskite pavirti apie 5 minutes.
  3. Primažinkite ugni, uždengtus pavirkite apie 10–12 minuciu, arba kol vanduo susigers i ryžius. Užsukite ugni ir palikite uždengtus 10–15 minuciu.
  4. Sumaišykite ryžiu acta, cukru ir druska mažame indelyje arba dubenelyje, kol viskas ištirps.
  5. Išvirtus ryžius perkelkite i didesni negilu inda ir išskaidykite ant padažo.
  6. Pavartykite ryžius inde, kad jie gerai pasidengtu padažu, atvestu kambario temperaturoje ir tik tada pradekite formuoti sušius.
  7. Idarui supjaustykite agurkus šiaudeliais, išpjaukite seklas, agurka pjaukite i keturis 1 cm storio šiaudelius. Reikes mažiausiai 6 lazdeliu su šiek tiek odeles.
  8. Prieš formuodami sušius, padenkite nori ant lengvos ugnies arba i karšta skardele, kad jis šiek tiek apskrustu. Kiekviena lapa pjaukite iki puses skersai.
  9. Sumaišykite vandeni su ryžiu actu – taip galesite deti ryžius ir jie nekibs prie jusu ranku.
  10. Viena sušio kilimelio puse uždenkite tvirtinimo juostele, tada dekite ja ant sausos lentos tvirtinimo juostele aukštyn.
  11. Paskrudinta nori lapa dekite ant lentos prie kilimelio. Pamerkite rankas i vandens ir acto tirpala, pasemkite šeštadali ryžiu ir iš ju suformuokite pailga forma. dekite ryžius i nori lapo centra ir paskirstykite pirštais prie nori kraštu.
  12. Užridenkite visa tai ant tvirtinimo juostele uždengto kilimelio.
  13. Dekite agurko juosteles, morkas ir avokada nori centre, prie galo padekite taškeli wasabi. Ritinimo kilimeliu naudokite kaip formavimo priemone ir susukite suši i dešreles forma.
  14. Nuimkite tvirtinimo juostele nuo išores ir supjaustykite kiekviena ritineli i 6 dalis.
  15. Patiekite su raugintu imbieru, wasabi pasta ir sojos padažu.


Išeina 6 ritineliai, 36 gabaliukai
Paruošimo laikas: 1 val.+
Kepimo laikas: 20-30 minuciu
Paprasti vegetariški sušiai